Schimmel instrumenten

Schimmel is een Duitse pianofabrikant, gevestigd in Braunschweig. Het bedrijf is in 1885 gestart door Wilhelm Schimmel in een buitenwijk van Leipzig in een werkplaats. In 1895 laat hij zijn eigen eerste fabriek bouwen. Hoewel het bedrijf nog jong is heeft het al een zeer goede reputatie opgebouwd. Nog voor de eeuwwisseling begint de export van de Schimmel instrumenten naar landen als Rusland, Italie en Amerika.

In 1898 wordt het 2500ste instrument geproduceerd. In 1927 volgt de jongste zoon Wilhelm Arno Schimmel op. Het bedrijf wordt in 1931 voortgezet in  Braunschweig. Tot het eind van de tweede wereldoorlog behoort het merk tot de selecte groep van fabrieken de officieel piano’s mag bouwen. De derde generatie volgt op in 1961 nadat Wilhelm Arno Schimmel onverwachts komt te overlijden. Zoon Wilhelm Nikolaus Schimmel zet de onderneming voort.

In 1964 bedraagt de jaarlijkse productie 6000 instrumenten, 30% van alle in de Duitse Bondsrepubliek vervaardigde piano’s en vleugels. Twee derde van de productie wordt geëxporteerd.

In 1985 viert het merk haar honderdste geboortedag. Tegenwoordig streeft Schimmel met zijn productlijn nog steeds naar topprestaties. De alom goede bekende reputatie van het merk, de grote bekendheid en de uitstekende kwaliteit van de instrumenten zijn prima waarborgen voor de toekomst van Schimmel.

De verschillende lijnen: WilhelmSchimmel, International, Classic en Concert zorgen ervoor dat Schimmel een steeds groter bereik vindt onder de klant. Komt u de verschillende lijnen en modellen bij ons in de showroom bespelen of beluisteren en ervaar de rijke toon van dit merk.

De instrumenten (vanaf de international lijn) kunnen in de fabriek worden voorzien van het Yamaha Silent systeem. Met dit systeem ingebouwd kunt u zowel akoestisch als met hoofdtelefoon uw instrument bespelen. De WilhelmSchimmel instrumenten kunnen in de fabriek worden voorzien van het systeem van Quiet Time Magic star Pianodisc. Komt u de systemen eens in onze zaak beluisteren en ervaar het gemak hiervan!